Datum

10 mars 2022
Expired!

Tid

19:00 - 20:30

En singeltants memoarer

Hela inträdet skänktes till UNHCR och deras arbete med att hjälpa Ukrainas folk

En singeltants memoarer 10 mars 2022 19.00

En självbiografisk sång- och berättarföreställning, gestaltad i ord och toner av och med Gitte Pålsson.

Speltid: 1,5 h inkl. paus

Regi: Sven Kristersson

Assistent och kläder: Ann-Krestin Vernersson

Biljetter: Icke medlemmar : 180 kr, beställer via www.kulturcentralen.nu

150 kr för medlemmar i Kulturföreningen Trycket, bokar via trycketisandby@gmail.com

www.gitte.nu, 073-9354689

En Singeltants memoarer inleds med att ungdomarna på en av Malmös gator ropar ”Se upp för PRO” när Gitte cyklar förbi. Först tänker hon att det måste vara någon annan de menar. Men det är i själva verket den sekund hon verkligen inser att hon börjat närma sig målsnöret – att framtiden nu är kortare än livet hon lagt bakom sig.

Och så börjar berättelsen. Den femåriga Gitte står i hamnen i Ystad tillsammans med mormor som berättar att världen är alltför stor och hon ska akta sig för den. Och att flickor helst ska vara osynliga och framför allt ”hålla sig borta från pågar”.

Skolan blev en katastrof för Gitte och Gitte blev en katastrof för skolan. Men lusten att sjunga och spela fick henne att kämpa sig in på Musikhögskolan i Stockholm där hon antogs 1978. För att fira detta tågluffar hon. Resan leder henne till Marocko och ett äventyr hon inte ens i sin vildaste fantasi kunnat föreställa sig. Och det blir hennes ”livs, resa” men inte alls på det sätt som hon tänkt sig

Gittes sång- och berättarglädje färgar denna musikaliska monolog i två akter, där humor och allvar varvas i berättelserna och sångerna.

En Singeltants memoarer hade premiär på Victoriateatern i Malmö den 12 nov 2020 och med denna föreställning vill hon nu åter väcka glädje och skratt – men också eftertanke.