Datum

01 september 2021
Expired!

Tid

19:00 - 20:00

Malmö Opera Säsongspresentation

Välkommen till Kulturhuset Tryckets stora scen Garaget 1 september kl 19.00!   

Fri entré

Malmö Opera Säsongspresentation

 Har du någon gång varit på en föreställning på Malmö Opera har du säkert sett dem: Tenorerna Johan Palmqvist och Staffan Lindberg är två av operakörens begåvade sångare. Tillsammans med vår mastersstudent, sopranen Elin Eriksson och pianisten Annika Bjelk ger de sig nu ut i Skåne för att presentera säsongen 2021 / 22 med en underhållande och informativ föreställning i musikteater-konstens tecken.

Med sång, musik och berättelser, humor och allvar, guidar de publiken genom Malmö Operas kommande repertoar och förklarar hur de olika uppsättningarna hänger ihop. Följ med på en musikalisk resa genom bel canto-opera, trallvänlig musikal, helt nyskriven musik, en gnutta dansbandsschlager och en massa annat spännande!

Staffan Lindberg sjöng bland annat i Danmarks Radios Vokal ensemble och på Det Kongelige Opera innan han kom till Malmö Operakör. Hans senaste roll här var Don Curzio i Figaros bröllop. Utanför Operan är han ofta solist i konsertsammanhang.

Johan Palmqvist har på senare tid setts som Simons pappa i Kinky Boots och Giuseppe i La traviata. Han gör också roller med Opera i Ystad och Kammaropera Syd, som han är med och driver.

Elin Eriksson är en av våra mastersstudenter, hon är lyrisk sopran med rötterna i Lund, utbildad vid Musikhögskolorna i Piteå och Malmö. Hon har ett stort intresse för nyskriven musik och har samarbetat med flera tonsättare, bland andra Kjell Perder och Ulrika Emanuelsson. 2019 gjorde hon rollen som Virginia i uruppförandet av Thomas Blums Spöket på Canterville.

Medverkande

 Johan Palmqvist, tenor

Staffan Lindberg, tenor

Elin Eriksson, sopran

Annika Bjelk kapellmästare vid pianot