Datum

05 augusti 2021
Expired!

Tid

19:00 - 20:00

Sommarlund- Teater, Kom igen, Caritha!

Kom igen, Caritha! En existentiell show om livet som det blev

En kvinnas berättelse om livet som går och det bråddjup som öppnar sig i medelåldern.

Vem blev jag? Vem vill jag vara nu? Tiden är utmätt – nu gäller det!

 Caritha har en stark känsla av att tiden håller på att rinna ut, att det håller på att bli för sent. Medelåldern är stenhård, det är den tid då man yrvaket ser sig omkring i spillrorna av det som skulle bli ens liv. Den tid då vänskap sätts på prov, då kvinnor och män skiljer sig, då de kastar allt över bord. Den tid då de får besök av döden. Caritha känner slutet pulsera som ett svart hål där borta i evigheten. Det blir inget kollektiv i Oregon, det blir inget liv som läkare utan gräns eller som musikalartist. Det lutar åt att det blir något som liknar det som varit.

 Kom igen, Caritha! är en uppriktig och humoristisk monolog med sång och musik om upplevelsen av att befinna sig en bit in i andra halvlek. Manuset är skrivet av hyllade radiomakaren Lotta Erikson och är inspirerat av hennes radioprogram ”Åh vilket party”, som sändes i Sveriges Radio P1 2009. Lotta kan även höras som krönikör i ”God morgon världen” i P1.

Carina Jingrot driver Teater Barbara men är även känd för en rad tv-produktioner bl a Kalifat, Morden i Samnhamn och Anne Holt.

”Monologen sitter som gjuten i Carina Jingrot, både i röst och kropp.”

”Malin Morgans regi är förträffligt lyhörd för textens kvaliteter.”

”befriande genomluftning av ett tillstånd” GP

En kvinnas berättelse om livet som går och det bråddjup som öppnar sig i medelåldern. Vem blev jag? Vem vill jag vara nu? Evigheten är över, tiden är utmätt. Nu gäller det! Kom igen, Caritha! är en uppriktig och humoristisk monolog med sång och musik om upplevelsen av att befinna sig en bit in i andra halvlek.

Fri entré